Fairtrade

Wij doen ook aan fairtrade

Knap he

Fairtrade

Fairtrade is een internationale norm die het katoen in het kledingstuk certificeert en armoede bestrijdt voor katoenboeren door eerlijke handel te waarborgen. De katoenboer krijgt gegarandeerd een minimumprijs om de kosten voor een duurzame productie te dekken. Dat is de reden waarom Cottover Fairtrade-gecertificeerd katoen gebruikt.

Ceres

GOTS is een internationale norm voor kleding en textiel. GOTS-producten bevatten altijd biologisch katoen en gerecycled polyester. GOTS stelt hoge eisen aan stof, kwaliteit, milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Afgezien hiervan garandeert GOTS ook volledige traceerbaarheid in de productieketen.

Nordic Ecolabel

Het Nordic Ecolabel stelt hoge eisen tijdens de hele levenscyclus en wordt in opdracht van de Zweedse overheid beheerd. Svanen certificeert het product rekening houdend met de milieu-impact, van de grondstof tot het gereed product. Svanen stelt ook eisen aan de arbeidsomstandigheden volgens de conventie van het ILO (Internationaal Labour Organization)

Oeko-Tex

Oeko-Tex is een symbool dat aangeeft dat het kledingstuk geen schadelijke chemicali├źn bevat. Het grandeert dat het product voldoet aan REACH en voldoet aan de normen die vallen onder de chemische regelgeving van de Europese Unie.

Interesse in een van onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op